sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Osa 2: Siellä, missä tapahtuu


Heräsimme hyvissä ajoin ja teimme aamupäivällä pienen kaupunkikierroksen omin päin. Kaupunkikuva on omaleimainen, koska Tallinnassa vanha ja uusi arkkitehtuuri elävät hupaisasti rinnakkain.

Itse koulurakennus edusti vanhaa arkkitehtuuria. Se oli sisältä sokkeloinen ja harjoitteluhuoneista kantautui jazzahtavia säveliä. Pohjakerroksessa haisi kummalta. Ohitsemme kulkeneet opiskelijat vaikuttivat kiireisiltä, mutta samalla silmiin pistävän huolitelluilta: Korpimetsän asukkaana luonnehtisin heitä hyvin pukeutuviksi ja arvonsa tuntevan näköisiksi. Tutustuttuamme muutamiin opiskelijoihin (joista kahden kanssa soittaisimme myöhemmin samassa kokoonpanossa) tutustuimme myös koulun vieressä sijaitsevan pubin tarjontaan. Kiitettävän kokoisen ruoka-annoksen saattoi saada kolmella eurolla ja sehän sopi suomalaiselle opiskelijalle.

Illalla pääsimme musiikillisen kattauksen äärelle: Siim opasti meidät kerrostalomaisen betonipytingin sisäpihalla sijaitsevaan, jazzia jokaisella hyvin hyödynnetyllä neliömetrillään henkivään klubiin, joka kantaa nimeä Philly Joe's. Meille tarjoiltiin viiden euron hintaan tiukkaa jazzia. Saimme myös kosketuspintaa siihen, mitä ja miten Tallinnan nimekkäimmässä musiikkikoulussa oikein soitetaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti