sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Osa 1: Puhelin soi

Lukuvuoden 2015 syksyllä tarjoutui kahdelle KAO:n konservatorion opiskelijalle mahdollisuus vierailla tasokkaassa tallinnalaisessa musiikkikoulussa. Minulla oli kunnia olla toinen heistä. Tutustuimme opiskelutoverini kanssa sikäläisten musiikin opiskelijoiden elämänmenoon kymmenen päivän ajan.

Seikkailu alkoi syysloman jälkeisenä maanantaina. Matkustimme kumpikin tahoillamme Helsinkiin, rautatieasemalta jatkoimme yksissä tuumin satamaan ja lautalle. Onneksemme kaikki sujui saumattomasti: M/S Finlandia lipui tanssimusiikin tahdissa lahden yli Tallinnaan uppoamatta ja niin ikään aikataulun mukaisesti. 

Perillä tapasimme yhteyshenkilömme Siim Aimlan, joka on yksi Georg Otsa Nimeline Tallinna Muusikakoolin opettajista ja siinä sivussa yksi Viron tunnustetuimmista jazz-muusikoista. Tykästyin häneen välittömästi. Hän vei meidät autolla hotellille ja kertoili matkalla tulevista esityksistä ja esiintymistilaisuuksista – vieläpä sujuvasti suomeksi. Hän lupasi viedä meidät autollaan koululle seuraavana päivänä puolen päivän jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti